Kontakt oss
󰁂 post@f-a.no
Hjem Blogg Generelt: Kristoffer Ajer ble første NFA-elev på A-landslaget for menn
󰀄

Tidligere NFA-elev Kristoffer Vassbakk Ajer (f. 1998) er het om dagen. Han har lagt bak seg en meget god sesong med debut på A-landslaget og fast plass i Celtics midtforsvar.

For NFA spilte Kristoffer blant annet i Mundialito i 2009 med 1997-årgangen. Han sier følgende om sin tid i NFA til f-a.no:

”Det profesjonelle opplegget med bl.a. utvikling av motorikk og koordinative ferdigheter gjorde meg bedre
teknisk, noe som er helt nødvendig for å spille på et høyt nivå, nasjonalt og internasjonalt. NFA lærte meg også
gode treningsvaner og holdninger som jeg har tatt med meg videre. Det handler blant annet om at hver trening er
like viktig og at det å gjøre sitt beste på hver trening, er med på å gjøre deg til en bedre fotballspiller.”

Til VG uttalte han dette, 20. mars 2018:
– Det var mye basistrening og litt lette vekter. Det var selvfølgelig en spinkel og lang kropp som måtte settes sammen. Jeg gikk på Norsk Fotballakademi og fikk mye motorikktrening derfra. Det har vært viktig for meg. Jeg har alltid være veldig lang, og motorikken hele tiden vært viktig, forteller Kristoffer Vassbakk Ajer.

Til  VG+ 20. juli 2017 uttalte faren til Kristoffer følgende i artikkelen «Derfor ble de best av de gode»:
– Progresjonen hans var bra hvert år, han drev mye med aktivitet på egenhånd, og ofte trente han med gutter som var tre-fire år eldre enn han. I tillegg hadde han stor nytte av Norsk Fotballakademi, sier Jan Tore Ajer.

Til Aftenposten 1. juni 2018 uttalte han dette om sin tid i NFA:

–  Du lærer deg profesjonelle holdninger, hva som forventes for å nå toppen. Det var de veldig nøye på. Det var en helt annen kultur å komme til. Det var en fantastisk tid. Det var veldig viktig for meg i den motoriske gullalderen. Miljøet var veldig profesjonelt fra hva jeg var vant til. Jeg kom fra Rælingen og til et akademi som var enormt fokusert på utvikling, at man måtte være 100 prosent på alt man gjorde der. Det var en helt annen kultur å komme til, det gjorde at jeg utviklet meg voldsomt.20228267_1539666676101263_2019756977473861430_n

 

Kristoffer gjorde sine saker svært bra da han debuterte for A-landslaget mot Australia i 4-1-seieren i mars, og bidro også til å holde nullen mot Albania tre dager senere. De to siste landskampene før ferien mot VM-lagene Island og Panama endte også begge med seier. Dermed står Kristoffer med fire av fire mulige seire så langt med flagget på brystet.

Kristoffer spilte 90 minutter i alle fire kampene, og ble dermed den første NFA-eleven til å spille for A-landslaget herrer.

Også for Celtic har det gått bra. Fra desember var han stort sett fast i midtforsvaret til den skotske seriemesteren. Kristoffer imponerte også i Europa League-sluttspillet mot Zenit. I sin første sesong der han har bidratt mye endte Kristoffer også opp med tre titler. I tillegg til å vinne serien, vant Celtic også ligacupen og den skotske cupen.

Kristoffer er én av flere tidligere NFA-spillere som nå er på landslag, kretslag og regionsamlinger. Vi gratulerer Kristoffer med en strålende 2017/2018-sesong, og ønsker han lykke til videre med karrieren!

 

Kommentarer

Skriv en kommentar:

*

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Opphavsrettighet © 2012
󰁓