Kontakt oss
󰁂 post@f-a.no
Hjem Blogg Generelt: NFA på besøk hos Juventus sitt akademi
󰀄

 

11188347_902325963168674_6419910043417945857_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torsdag 30.april var NFA akkreditert og klarert inn mellom porter og vakter på Vinovo, Juventus treningssenter for store og små, inkludert klubbens nybakte serie A-mestre. Men mest interessant var det å høre om og se klubbens akademispillere. Betryggende å konstatere at NFA følger de samme prinsippene som Juventus (eller var det omvendt :)) når det gjelder både rammene omkring akademiet og innholdet i treningene. Er du interessert i å vite noe mer om dette; meld deg på NFA kurs om bl a dette, mer info vede å trykke her

Men det er en stor forskjell fra Juventus’ akademi til NFA, nemlig hvordan det rekrutteres spillere. På NFA melder man seg på, men det gjør man absolutt ikke på Juventus’ akademi! De henter spillere fra hele Torino-området, fra det året de fyller 8 år. Kampen som ble spilt dagen før var med disse 2007-fødte spillerne. Veldig imponerende å se 8-åringer med slike grunnferdigheter, spilleforståelse og motorikk/koordinasjon. Det samme som NFA har opplevd blant de beste lagene i Mundialito de 9 årene vi har deltatt der. Alle Juventusspillerne trenes av profesjonelle ansatte trenere, og mengdemessig er det snakk om to ganger i uken for 8 åringene og for de litt eldre tre ganger i uken. Altså ikke mye mengde, men 100 % kvalitet på HVER trening. Ved vurdering av spillere til akademiet er det tre områder, i prioritert rekkefølge, som gjelder:

1) Smart/spilleforståelse
2) Teknikk
3) Fysikk

Mye læring og en stor opplevelse å kunne se og høre hvordan en av Europas storklubber driver med utvikling av unge spillere. NFA har tidligere også hatt gleden av å se hvordan Barcelona utvikler sine talenter. Vi registrerer «noen» forskjeller ift hvordan det drives utvikling av unge spillere i Norge, og rammene for dette.

Ellers artig å høre om A-lagets trener Allegri, «a man next to God», i hvert fall i de kretser og etter en fantastisk sesong der han har hatt ansvaret for et lag som er seriemestre og klare for semi i CL. Allegri, en klubbens mann, som under sine joggeturer på Juventus’ treningsanlegg tar seg tid til å både se på og ta en prat med klubbens akademispillere og trenere. Ingen julenisser i hele verden kan skape mer glede blant barna på akademiet!

På bilde er det fysisk trener på akademiet, og omviser Enrico Maffei, som står til venstre ved siden av Terje. Enrico, hadde sammen med Stephan, sin skolepraksis hos NFA. Ellers sees treningsbanen til A-laget langt der bak (det var ikke lov å gå nærmere, selv uten spillere på banen), mens rett i bakgrunnen sees Buffon’s egen «lekeplass», han har nemlig sin egen bane, kan vel kalles en legendebane!

NFA takker Juventus for gjestfriheten og vi kan jo etter hvert håpe å se dem på norsk jord. Kanskje til neste år, da fyller nemlig NFA 10 år!

Kommentarer

Skriv en kommentar:

*

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Opphavsrettighet © 2012
󰁓