Kontakt oss
󰁂 post@f-a.no
Hjem Blogg Generelt: – Mundialito 2012 er mitt beste NFA-minne
󰀄

G16-landslagsspiller Kristian Bjåmer gikk på NFA fra 2009-2012. Han lærte mye på de fire årene, og husker spesielt godt suksessen med 2000-laget i Mundialito 2012.

– Mundialito er mitt beste NFA-minne. Vi ble det første NFA-laget som kvalifiserte seg for A-sluttspillet noensinne, sier Bjåmer.

547240_312644485470161_1046859543_n

Bjåmer husker spesielt godt én av kampene fra påsken han og lagkameratene fra NFA G2000 ble historiske.

– Kampen mot Betis er den enkeltkampen jeg husker best, selv om vi tapte 2-5. Kampen ble spilt på hovedstadion, og det var helt vill stemning. Jeg husker godt at trenerne våre løp ut på banen da vi scoret. De ble ordentlig glade, mimrer Bjåmer.

Også den første kampen i A-sluttspillet husker han godt. Da sto den spanske gigantklubben Sevilla på motsatt banehalvdel.

– Jeg husker at vi spilte veldig bra det første kvarteret, men etter det ble vi slitne, forteller Bjåmer om kampen som til slutt endte med 0-8-tap.

– NFA har betydd mye for meg. Spesielt i starten av fotballkarrieren. Treningskulturen, treningsmiljøet, treningene og øvelsene var bra. Jeg følte meg som en del av en familie i NFA.

 

Landslaget

De siste månedene har Kristian jaktet på gode opplevelser med flagget på brystet for Norges G16-landslag. Han fikk vite om uttaket på en litt spesiell måte.

– Jeg fikk faktisk vite om landslagsplassen via Facebook! Plutselig var jeg med i en gruppechat som kompisen min, Erik Botheim, la meg til i. Jeg trodde det bare var en vanlig gruppechat, men det var det altså ikke, sier Bjåmer.

– Landslaget hadde aldri vært i tankene mine, men da jeg plutselig fikk vite om det var det selvsagt morsomt. Jeg fikk et lite sjokk. Det var virkelig ikke forventet, sier Bjåmer.

På landslaget spiller Bjåmer høyreback. Han spiller samme posisjon i Stabæk. Hittil har han spilt åtte kamper med den røde drakten.

– Det har vært veldig bra og spennende. Av de åtte kampene jeg har spilt har jeg blitt kåret til banens beste i tre av dem. Den ene kampen jeg fikk bestemannsprisen var mot Italia. Da vant vi på straffer. Det var den kuleste opplevelsen jeg har hatt med landslaget, forteller Bjåmer.

Kristoffer og Kristian

Landslaget trenes av den tidligere Chelsea- og Bayern München-spilleren Erland Johnsen.

– Jeg har respekt for han. Han er flink til å gi meg tilbakemeldinger. Jeg jobber spesielt mye med markering i egen boks, sier Bjåmer.

Men spillestilene på landslaget og NFA er ikke helt like.

– På landslaget er det ganske annerledes fra det vi gjorde på NFA. Hvis det er to spillere rundt meg skal jeg bare få ballen vekk. Trenerne ønsker at vi skal ha lav risiko i det vi gjør, slik at vi ikke slipper inn dumme mål, forteller Bjåmer.

Stabæk

Bjåmer spiller på Stabæks G2000-lag, samtidig som han er med en del på juniorlaget. Begge lagene regnes for å være blant landets beste i sine aldersklasser. Men Kristian kom ikke med første gang det var uttak til Stabæks G2000-lag.

– Samme året som vi var i Mundialito var det uttakstreninger til Stabæks G2000-lag. Noe sånt som 100 stykker kom med på det første uttaket, men der ble ikke jeg tatt ut. De baserte uttaket på én trening, og det var litt kjipt. Men når du har lyst til å bli best, og opplever en sånn type motgang, tenker du at du skal vise dem at de tok feil. Jeg forventet å komme med. I den perioden fikk jeg god hjelp av mamma og pappa. Det hjalp veldig, sier Bjåmer.

Kristian gikk heller til Bærumsløkka, og spilte der i 2013-sesongen. Før 2014-sesongen spurte Stabæk om han ville komme på prøvespill, det takket han ja til, og etter én kamp var han tilbake. Stabæk beklaget at han ikke hadde kommet med på det første uttaket året før.

 

Tips til NFA G2004

Han kommer med dette tipset til G2004-gutta som skal delta i Mundialito denne påsken:

– Ha det gøy og spill på den måten NFA ønsker å spille på! Prøv å vinne cupen!

NFA-vinnere i Dana

Kommentarer

Skriv en kommentar:

*

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Opphavsrettighet © 2012
󰁓