Kontakt oss
󰁂 post@f-a.no
Hjem Blogg Generelt: Hugo Vetlesen, Bodø Glimt (17): – NFA har betydd ekstremt mye for meg
󰀄

Stabæks Hugo Vetlesen (19): – NFA har betydd ekstremt mye for meg

068

NFA-GUTT: Hugo var med på NFA i fire år og spiller nå for seriemester Bodø Glimt i Eliteserien.

– NFA har betydd ekstremt mye for meg, forteller Hugo Vetlesen til f-a.no.

Vi møter Hugo i vårsola på Nadderud, der han tilbrakte mange sesonger for Stabæk i Eliteserien, før han høsten 2020 gikk til Bodø Glimt der han ble seriemester. I tillegg har også Hugo spilt på Norges aldersbestemte landslag gjennom flere år.

Se intervjuet med Hugo, live her.

Hugo gikk på NFA i fire år, og mener at perioden i NFA var viktig for hans utvikling som fotballspiller.

– Det var en fin tid. Jeg hadde utrolig gode trenere rundt meg. De hjalp meg med detaljer i spillet mitt som har gjort meg til en enda bedre spiller. I tillegg var det ivrige spillere som ønsket å spille en type fotball som jeg liker. Treningene besto av øvelser med ball, og vi fikk øvd mye på touch. Det var mange forskjellige øvelser fra trening til trening. I tillegg var det noen motoriske øvelser som jeg husker godt, og som jeg fortsatt bruker nå, sier Hugo.

– På NFA lærte jeg også mye om teknikk og kroppsbeherskelse. Spesielt mye om hvordan du skal håndtere kroppen og hvordan du skal bevege deg riktig. Dette er små detaljer som er viktige, og som jeg har tatt med meg videre.

– Jeg lærte også masse om søvn og kosthold, spesielt det å være en 24-timersutøver. Disse tingene betyr mye hvis du vil bli en god fotballspiller, sier Hugo.

Hospiterte

Hugo er født i 2000, og var en del av et veldig bra NFA-årskull. På Hugos lag spilte også Kristian Bjåmer og Kristoffer Klaesson. Alle tre har spilt landskamper for Norge.

Les intervju med Kristian Bjåmer her!

– Vi hadde en veldig god gruppe der, men jeg fikk også hospitere med gode, eldre spillere. Det hjalp meg til å bli en enda bedre spiller.

Siden 2007 har NFA hatt med lag i Mundialito («VM for barn») hvert år. Hugo og 2000-årgangen var med i 2000, og som første kull noensinne tok de seg til A-sluttspillet. Der røk de ut mot Sevilla.

Les om landslagsspiller Frida Maanum.

– Jeg husker det godt. Husker resultater fra nesten hver kamp. Vi fikk virkelig kjenne på nivået. Det var en utrolig opplevelse å få være med på å spille mot så gode lag. Jeg fikk se hvordan jeg lå an i forhold til verdens beste spillere født i 2000. Jeg så hva de var gode på, og hva jeg måtte bli bedre på. Det var veldig gode referanser, sier Hugo.

Kristoffer Ajer spilte Mundialito i 2009. Les intervju med Kristoffer her! 

Holder kontakt

Det begynner å bli noen år siden Hugo gikk på NFA, men han holder fortsatt kontakt med mange av gutta.

– Jeg fikk mange nye venner gjennom NFA. Hvis jeg ikke hadde gått der hadde jeg ikke fått venner fra Oslo øst, for eksempel. Det er spillere derfra som jeg kjenner godt, og som jeg fortsatt holder kontakt med.

Se oversikt over alle NFA-elever som har tatt steget opp til toppfotballen her!

13886284_1174083585992909_7851074051709975145_n

I Mundialito 2012 spilte Hugo, som 12-åring, for første gang mot topp internasjonal motstand.

Kommentarer

Skriv en kommentar:

*

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Opphavsrettighet © 2012
󰁓