Kontakt oss
󰁂 post@f-a.no
Hjem SEFA

SEFA Abidjan Elfenbenskysten

Norsk Fotballakademi støtter sine fotballbrødre i Abidjan, Elfenbenskysten, med treningsopplegg, utstyr m.m.

Sommerene 2006, 2007, 2008 og 2009 fikk vi besøk av et guttelag fra fotballakademiet SEFA, fra Abidjan i Elfenbenskysten i Vest-Afrika. Sportslig ansvarlig i NFA,   Thierry Kopp, startet dette fotballakademiet i Vest-Afrika i 1999.  Siden den gang har akadmiet utviklet mange gode fotballspillere. SEFA deltok i Norway Cup for første gang i 2006. Laget gjorde en fantastisk prestasjon og vant Norway Cups største klasse, gutter 16 år, med 244 deltakende lag fra mange land. I finalen slo SEFA Abidjan den meksikanske storklubben Cruz Azul, som hadde vunnet de tre siste årene. En fortjent seier til de svært talentfulle og livsglade fotballguttene!!

I 2007, 2008 og 2009 deltok laget i både Dana cup (sammen med et NFA-lag) og i Norway cup. SEFA har disse årene vist veldig mye bra spill, og i år toppet dette seg med 2.plass i Dana Cup (tapte mot Velje FA i finalen) og 1.plass i Norway Cup(slo Kolbotn i finalen) i det siste junioråret for mange av gutta. Årets prestasjon gjorde også at gutta ble «oppdaget» og to har signert med Moss FK og to i FC Lyn.

At disse gutta har utviklet meget gode ferdigheter bekreftes også gjennom interesse fra franske toppklubber, som har sett nærmere på noen av disse. Fem av spillerne har vært på prøvespill i franske 1. divisjonsklubber og blitt tilbudt kontrakt på forskjellige nivåer. En del av spillerne har også representert Elfenbenskysten på aldersbestemte landslag. Ellers er det verdt å merke seg at deres treningsprinsipper og opplegg er identiske med de som nå benyttes av Norsk Fotballakademi, utviklet og iscenesatt av Thierry Kopp. Så gjenstår det å se om våre norske NFA-gutter kan gå samme lyse fotballfremtid i møte!?